Min familj

Min Familj

 

Vi är en social familj som gillar att umgås med andra när det finns möjlighet, ork och tid. Det är mycket på gång hela tiden. Vi vuxna har våra olika handikapp att ta hänsyn till, men kör på efter bästa förmåga.

 

 

 

 

 

Jonas Gustavsson, född 1981

Jonas har Neuvrofibromatos 1, men har turen att inte ha några fibrom (bindvävsknutor) utanpå kroppen som många andra med den medfödda sjukdomen har.

 

Vill du veta mer om neuvrofibromatos 1, så besök gärna och läs mer på

www.nf-forbundet.se

 

Jonas har massor av humor, gillar att läsa, gillar tekník och att framförallt FIKA. Kaffe och dammsugare/prinsessbakelse ute på kaffé, eller kaffe och bulle hemma. FIKA är viktigt, helt enkelt.

 

Jonas är en socila person som är prat glad och ser människor i sin omgivning. Han är däremot lite svårare att verkligen komma innanför skalet på.

 

Utbildad Barskötare, men är numera sjukpensionär som vill ut i arbetslivet.

 

 

 

Lena Gustavsson, född 1983

Lena var med om en trafikolycka i slutet av 2002 och har gått hemma sedan dess, och konsten har hjälpt mig mycket under den tuffaste tiden och gör det än.

 

Lena har varit med om mycket sedan min trafikolycka. Hon har bland annat varit feldiagnosticerad med diagnosen förvärvad hjärnskada, när hon egentligen hade oberarbetad krisreaktion, EIPS/BPD och minnesproblematik sedan olyckan.

 

Vid olyckan så skadade Lena sin ena fot väldigt illa, det var precis på gränsen att kunna rädda den. Det har inneburit många operationer, lära sig gå igen, smärta och smärtstillande. Så nu pendlar det mellan olika hjälpmedel beroende på dagskonditionen i foten.... blir det fri gång, med kryckor, rullator eller med permobil när hom ska någonstans. Kan alltså gå allt mellan några få meter i lägenheten en dålig dag, till 2-3 km på plant underlag en bra dag. Kommer tyvärr att komma fler operationer på hennes fot, och den kommer inte bli så bra som den är idag i framtiden, enligt läkarnas prognoser.

Lena gillar att måla, fotografera och pyssla- Lena tycker om när det är ordning och struktur runtomkruíng sig, för det gör alla känslor hon har på insidan lättare att hantera. Lena älskar att åka bil, men har svårare för det nu efter trafikolyckan eftersom hon numera hat lätt för att blir åksjuk och mår illa.

 

Utbildad Barskötare, men är numera sjukpensionär.

 

 

 

Benjamin Gustavsson, född 2015

Benjamin är en glad grabb, som gillar att hänga med i allt som händer runtomkring. Han är väldigt bestämd med vad han vill. Benjamin är matglad, och äter det mesta. Köttbullar, potatis och lingon är en av favoriterna. Han tycker om katter och hundar, men vill gäran dra dem i pälsen. Han gillar att äta majskrokar och en liten yoghurt persika/banan till mellanmål. Benjamin gillar att bada, gunga, samt att busa med mamma och pappa.